Bu 8 Şeyi Öğrendikten Sonra İnsanların Beyinlerini Okumaya Başlayacaksınız

Bir insanı okumak ve vücut dilini anlamak sandığınız kadar zor değildir. Vücut dilini anlamak insanlarla olan ilişkilerinizde size inanılmaz perspektifler katacaktır ve ilişkilerinizde adeta seviye atlatacaktır. Fakat şunu unutmamanız gerekir ki her insanın vücut dilini kullanma şekli farklıdır. Tamamen vücut diline bağlı çıkarımlar üzerinden hareket etmek pek doğru olmasa da, bu konu hakkında ipucu sahibi olmanızın sizin yararınıza olacağı kesin.

1. Kol Ve Bacakların Kapalı Olması

Kol veya bacaklarınızı kapalı tutuyor olamanız, yeni fikirleri açık olmadığınızı gösterir. Fiziksel ve ruhsal olarak kapalı bir yapınız var. Bu tarz sinyaller vermek istemiyorsanız, kol ve bacaklarınızı özellikle de konuşma esnasında kapalı, bitişik tutmamalısınız. Aynı şekilde bacak bacak üstüne atmakta, karşınızdaki kişiye mesafeli bir tavır aldığınız sinyalini vereceğinden nerede ne zaman ve nasıl yapacağınıza dikkat etmelisiniz.

2. Keskin Bakışlar Her Zaman İşe Yarar

Klişe bir laf olsa da, karşınızdaki insan siz ona dik bakarsanız yalan söylemekte ya da size anlatacağı şeyi orjinal halinde farklılaştırma konusunda zorlanacaktır. Bu yüzden karşınızdaki insanın yalan söyleyip söylemediğini bilmek istiyorsanız, dik bir şekilde bakın ona. Eğer yalan söylüyorsa, gözlerini kaçırmaya çalışacak, el, kol duruş hareketleri farklılaşacaktır.

3. Çok Fazla Kafa Sallamak

Çoğumuz merak uyandırıcı bir şey dinlediğimiz zaman, istemeden fazlasıyla kafa sallarız. Ancak etrafınızdaki insanları gözününüz önünde bir canlandırın. Gereğinden fazla kafa sallayan ve konuştuğunuzla aynı fikirde olan kimseler hafızanızda canlacaktır. İşte bu kişiler aslında içten içe size kendilerini sevdirme dürtüsüyle can atarlar ve istemsizce bunu yaparlar. Bu hareketle istemsiz olarak sizin ondan hoşlanmanızı sağlama isteği içerisindedirler. Aynı zamanda sizin onun hakkında ne düşündüğünüzü de merak ediyorlardır.

4. Durmadan Kımıldamak

Durmadan kımıldıyorsanız ya da farklı hareketle oturduğunuz yerde dönüp duruyorsanız buna artık bir son vermelisiniz. Bu sizin çok endişeli bir kişiliğe sahip olduğunuz sinyalini yollamaktan başka bir şey yapmamakta. Dikkatinizi dağıtmak için bile bunu yapıyorsanız, durmadan kımıldamamaya çalışın.

5. Bakış Atmak

İnsanların birbirleriyle nasıl bağ kurduklarını kimin kimle daha çok ilgili olduğunu görmek istiyorsanız, herkesin güleceği bir espiri yapın ve etrafı gözleyin. O an kimler kime bakıyor veya kimler beşlik çakıyor gözlemleyin. Eğer etraftaki kişiler size doğru bakmaya devam ediyorsa, bu sizinle konuşmak istiyorlar anlamına gelmektedir. Fakat vücutları size ama ayakları başka tarafa bakıyorsa, bu durum sadece kibarlıktan sizinle kurmak istiyormuş gibi yapıyorlar demektir.

6. Ayağı Yere Vurmak Veya Sallamak

Birçoğumuz istemeden ayağımızı yere vuruyor veya oturum esnasında sallıyoruz. Etrafınızda siz konuşurken bunu yapan insanlar gözlemlerseniz, bilin ki artık sıkıcılaşmaya başlamaktasınız. Çünkü ayağını hafifçe yer vurmak ya da sallamak vücut dilinde sıkılmakla eş anlamlıdır.

7. İşaret Parmağıyla İşaret Etmek

Bir şarkı veya bir film sahnesi hatırlarken, farkında olmadan işaret parmağınızı kullanabiliriz. Ancak karşınızda size karşı hitab ederken sizi işaret parmağı ile gösteren birisi var ise bu kişi size patronluk taslamak istiyordur. İşaret parmağıyla yönledirme çabası üstün olduğunu belirtme yollarından birisidir.

8. Ayakların Baktığı Yön

Karşınızdaki insanın sizi dinleyip dinlemediğini anlamak için sadece bakışlar yeterli değildir, ayaklarına da bakmalısınız. Eğer siz konuşurken ya da sizin konuşmanız hemen bittiğinde dahi karşınızdaki kişinin ayakları size doğru dönükse, o kişi sizi dinliyor demektir. Vücudu sizi doğruysa fakat ayakları size doğru bakmıyorsa, karşınızdaki kişi üzerinde istediğiniz etkiyi yaratamamışsınız demektir Böylesi durumlarda dikkati geri kazanmak için birebir iletişim hatta daha da iyisi vücut teması işe yarayabilir. Karşınızdakinin hafifçe omzuna ya da koluna dokunarak kaybolan dikkati tekrar kendi üstünüzde toplayabilirsiniz.

alıntı: filoji

You may also like...